A ragasztás megfelelő kivitelezéséhez szükséges megfelelő ragasztó pisztoly és statikus keverőszár alkalmazása. A statikus keverőszár típusát a választott ragasztóanyag viszkozitásához és nyitott idejéhez kell megválasztani. Minél sűrűbb a ragasztóanyag és hosszabb a nyitott ideje, annál több keverő elemből álló, hosszabb és vastagabb statikus keverőszárat kell választani. A PMMA ragasztók esetében különösen figyelni kell a homogén keverésre.

Összesen 3 találat

Statikus keverők

Keverő szárak a 2 komponensű, kartusos kiszerelésű ragasztókhoz. A választandó keverő szár típusa (hossza és átmérője) függ a ragasztó nyitott idejétől és viszkozitásától. A megfelelő típus kiválasztásához kérje munkatársaink tanácsát!

Kézi kinyomó pisztolyok 50 ml-es kartushoz

Manuális működtetésű kézi pisztolyok 50 ml-es kiszerelésű kartusok. Külön típus szükséges a 10:1 keverésű illetve az 1:1 keverésű ragasztóhoz.

Kinyomó pisztolyok

Manuális illetve pneumatikus működtetésű pisztolyok. A pisztoly betétének átszerelésével  használható 1:1 keverésű, 400 ml-es illetve 10:1 keverésű, 490 ml-es kartusokhoz. A HV jelű, azaz magas viszkozitású ragasztók felhordásához csak a pneumatikus pisztolyok alkalmasak.