Ón katalizátoros szilikonok:
Más néven kondenzációs kötésű szilikonok. Nagy szakító szilárdágú, magas teljesítményű és gazdaságos gumik. Legismertebb felhasználási területeik a poliuretán-, epoxi-, és poliészter gyanta öntés. Jól használhatóak viasz gipsz vagy polimer gipsz öntéséhez is. Alacsony hőfokon olvadó fémek öntéséhez is alkalmasak.

Platina katalizátoros szilikonok:
Más néven addiciós kötésű szilikonok. A platina katalizátornak köszönhetően elhanyagolható zsugorodásúak és az összes gumi közül a leghosszabb élettartamúak. A szokásos felhasználáson felül (poliuretán-, poliészter-. epoxi gyanták, gipsz, beton anyagok öntő formái) alkalmasak speciális termékek előállítására, például bőrbarát maszkok, speciális effektusok gyártása. Bizonyos típusok alkalmasak élelmiszer ipari felhasználásra.

Összesen 13 találat

Smooth-Sil széria

Nagy szakítószilárdságú, sokoldalú, Shore 35A – 50A keménységű szilikonok.

 

EZ-Brush Vac Bag

Kenhető platina katalizátoros szilikon, melyet nagy teljesítményű, újrahasználható vákuum zsákok készítéséhez fejlesztettek ki. Könnyen keverhető (1A:1B térfogat szerint) és felhordható ecsettel vagy spatulával akár függőleges felületre is megereszkedés nélkül.

Psycho Paint

Sokoldalú, könnyen használható addíciós szilikon-festék alap, amit kifejezetten a speciális effektekhez fejlesztettek ki, hogy könnyen vihessünk fel festett szilikon réteget. Ez egy áttetsző, színtelen szilikon, amit nagyon jól lehet színezni. Miután a kívánt színt elértük, hígíthatjuk a Psycho Paint™-et. Festékszóró használatával vékony rétegben hordhatjuk fel az anyagot. Külső festékrétegként, a Psycho Paint™-et fújhatjuk az öntvény felszínére, gélrétegként a szerszámba, de ecsettel is felhordható.A színezett Psycho Paint™ hozzáköt a modellhez és jó kopásállóságot biztosít. Nagyon erős, és együtt dolgozik a modellel, szakadás és törés nélkül.

Rebound széria

Poliaddíciós, ecsetelhető szilikon gumi vegyület.

Ecoflex széria

Addíciós kötésű, sokoldalúan felhasználható, extra-lágy szilikonok.

Mold Star széria

Poliaddíciós kötésű, vákuumozást nem igénylő, önthető szilikon gumi vegyületek.

OOMOO

Vákuumozást nem igénylő, önthető szilikon gumi.

Mold Max széria

Polikondenzációs kötésű, önthető szilikon gumi vegyületek.

EZ-Spray 20

Az EZ-Spray® Szilikon egy addíciós kötésű szilikongumi, amit az EZ-Spraytm Junior Cartridge System-en át lehet fújni. Semmiféle vagy csak minimális felület előkészítés után tudjuk fújni függőeges falfelületekre is.  Jól használható nagy felületű szerszámok gyors elkészítése érdekében. A szükséges falvastagság elérése után, hagyjuk kötni az EZ-Spray®Szilikont 1 órán keresztül. Elhanyagolható zsugorodással köt ki tartós szerszámmá.

 

Merev héj fújásához EZ-Spray® Plastic-ot ajánlunk, miután a gumi megkötött. Az EZ-Spray® Szilikon-ba sokfajta anyagot lehet önteni, pl.: uretán/epoxi gyanták, beton, habok, gipsz stb.

EZ-Spray Silicone 20

EZ-Spray Silicone 35

Encapso K

Víztiszta beágyazó gumi. Úgy néz ki, mint a víz, és ideális a különböző beágyazásos és látvány jellegű alkalmazásokhoz. Tökéletes megoldás művirágok beágyazásához, melyek így élő hatást keltenek. A teljesen megkötött  Encapso® K szétmorzsolható, ezáltal törött üveg, gyémánt vagy jég hatás érhető el.

Rubber Glass II

A Rubber Glass® kimondottan speciális effektusok és díszítőelemek készítésére kifejlesztett, ónkatalizátoros szilikongumi-termék. 2 folyadékot összekeverünk (2 rész A-, és egy rész B-komponenst), és a keveréket tárolóedénybe öntjük. A keverék egy éjszaka alatt szilárd halmazállapotú, víztiszta, könnyedén törhető vagy morzsolható gumivá alakul, amely pontosan úgy néz ki, mint a törött üveg, jég, vagy gyémánt. Folyékony színezőanyagok hozzáadásával élénk színeket nyerhetünk. A Rubber Glass® segítségével sokféle díszítőelemet készíthetünk (például kirakati díszletet, ha vázába helyezve szárazvirágot állítunk bele,), speciális effektusokat hozhatunk létre (például törött üveg látszatát tudjuk vele kelteni az olyan esetekben, ahol emberi érintkezés szükséges), illetve modellekben is felhasználhatjuk (például jég vagy víz látszatát kelteni).

Sorta-Clear széria

Víztiszta, önthető, addíciós szilikongumi, amely szobahőmérsékleten, zsugorodás nélkül köt.

Dragon Skin széria

Maszk készítéshez, élő utánzatokhoz használható, gyors kötésű, kiváló minőségű szilikonok.