Az öntőgyanták széles köre áll rendelkezésére, hogy megvalósítsa elképzeléseit. Az ékszerektől az étkezőasztalig, számos alkalmazásra tudunk megfelelő alapanyagot ajánlani.

A poliészter öntőgyanták gazdaságos megoldást nyújtanak, bár ezért néhány kérdésben kompromisszumra kényszerül a felhasználó. A két komponensű víztiszta öntő poliészter gyanta  előgyorsított és UV stabil. Különösen ajánlott kisebb dísztárgyak, ékszerek öntéséhez. Ez a gyanta ellentétben a lamináló gyantákkal, alkalmas egy lépcsőben kb. 1-2 cm vastag termékek öntésére is. Ennél vastagabb termékek öntése több lépcsőben javasolt, mert a  kötés során keletkező hő megsárgíthatja, megrepesztheti az öntvényt! Poliészter színező pasztával színezhető,  5% arányban. A gyantához ajánlott katalizátor aránya 1%, kötési idő 4-6 óra (20°C-on). Kötés után ahol a gyanta levegővel érintkezik, ragacsos maradhat. Ez esetben fel kell csiszolni. A poliészter műgyanta a kötés során 4-6% lineárisan zsugorodik, ezért több rétegű öntvény esetén, a rétegek között fénytörési vonal jöhet létre, ami oldalról nézve az öntvényt, látható. A kötés után 1-2 hétig még szaghatással kell számolni (sztirol monomer kipárolgás), ez az idő utóhőkezeléssel csökkenthető.

A Crystal Clear sorozat, egy  poliuretán gyanta család,  mindegyik tagja víztiszta, 80 shore D keménységű, merev öntőgyanta. Kimondottan a tökéletes átlátszóságot igénylő feladatokra fejlesztették ki. A sorozat tagjai csak az öntési vastagságban, kötési- és megmunkálhatósági időben különböznek egymástól. Alacsony viszkozitásuk miatt keverésük és kiöntésük könnyű. Egy lépésben nagy tömbök is önthetők. A Crystal Clear termékek szobahőmérsékleten szilárdulnak meg, zsugorodásuk elhanyagolható. Az elkészült öntvények nem ridegek, ellenállnak az UV sugárzásnak (bevizsgáltak az ASTM G154-06 szabvány szerint).

A WWA epoxigyanta család egy olyan két komponensű, átlátszó, víztiszta öntő rendszer, amely könnyen feldolgozható, buborék mentes öntést tesz lehetővé. A termék méretétől függően különböző A és B komponenst kombinálva reaktívabb, gyors, vagy kevésbé reaktív, lassú gyanta keverék közül lehet választani. A gyanta epoxi-kompatibilis színező pasztákkal színezhető, fém porokkal tölthető, illetve Optical Brightner adalékkal, UV fény alatt kéken világíthatóvá tehető. A rendszer kiválasztásakor figyelembe kell venni a termék térfogatát, alakját, a szerszám hővezető képességét, a környezeti hőmérsékletet. Azonos térfogatú szerszámban másképp zajlik a kötési reakció, ha a szerszám lapos – a hővezetés jobb, a kötés során felszabaduló hő nem gyorsítja a reakciót. Míg egy magas, tömb szerszámban ugyanaz a mennyiségű gyanta intenzívebb reakciót ad.