Híreink

Kreatív ötletekhez ajánljuk

Szereti a kreatív dolgokat, van egy ötlete, de még nem tudja miből is lehetne kivitelezni?

Az alábbiakban összeállítottunk egy válogatást, olyan alapanyagokból, amik jól használhatóak kézműves termékek megvalósításához.

Polimer agyagSuper Sculpey

super sculpey

Könnyen formázható, gyurmaszerű anyag, amely 130 C-on, 15 perc alatt kerámia keménységűre kisüthető. Visszahűlés után festhető, lakkozható. Alkalmas ékszer készítéshez, szobrok és féldomborművek készítéséhez. Pecsét nyomó vagy sütemény nyomómintákhoz is alkalmas.

Szilikon gumi  Mold Star 20T

Ha már van egy termék, amit sokszorosítana – készítsen egyszerűen öntőformát átlátszó szilikonból. Ez a szilikon a két komponens összekeverése után, önthető, nem buborékosodik, nincs szükség az anyag vákuumozására. Ha meg van az öntőforma, már csak egy gyors önthető PUR gyanta kell – például a Smooth Cast gyanta család valamelyik tagja, és máris kész a másolat.

Önthető, víztiszta, epoxi gyanta  – WWA + WWB4

A WWA termék család egy olyan két komponensű, átlátszó, víztiszta öntő rendszer, amely könnyen feldolgozható, buborék mentes öntést tesz lehetővé. A termék méretétől függően különböző A és B komponens közül lehet választani. A gyanta  színezhető, fém porokkal tölthető, illetve Optical Brightner adalékkal, UV fény alatt kéken világíthatóvá tehető.

Önthető, víztiszta, epoxi topcoatResinart A + B, vékony öntvényekhez

Két komponensű víztiszta lakkszerű termék, amely önterülő, ezért  gyönyörű magasfényű bevonatok készíthetőek belőle.  Ajánlott bevonat vastagság 1 és 5 mm között. Számos felületen alkalmazható, mint bevonat, amely amellett hogy esztétikus, kemény, karcálló felületet ad. De alkalmas 5 mm vastagságig ékszerek, dísztárgyak készítésére is.

Irány a Webshop

Super Sculpey FIRM

Mold Star 15 Slow

Smooth Cast 326

WWA + WWB4 – Epoxi öntőgyanta

Lauriz’art Resin Quick – önterülő epoxi topcoat