Ezzel az eljárással, több réteg összeragasztásával egy speciális tulajdonságokkal felruházott üvegszerkezetet hozhatunk létre. A laminált üveg olyan biztonsági üveg, melynek törése esetén a szilánkok a rétegek közötti ragasztóanyagba belefeszülve nem okoznak sérülést. Az üvegrétegek közé korábban főleg műgyantát öntöttek, ma már szinte kizárólag úgynevezett PVB (poli-vinil-butirol) vagy EVA (etil-vinil-acetát) fóliát használnak.
A gyártás során – a magas hőmérséklet és nyomás hatására – a ragasztófólia rendkívül erősen hozzáköt az üveg felületéhez. A laminálást nagy ragasztási szilárdság, továbbá hő és nedvességállóság jellemez. A laminált üveg hosszú idő után is ellenáll az UV-sugárzásnak, nem színeződik el. lkalmazása kül- és beltéren egyaránt lehetséges.
Az építőipari alkalmazásoknál – elsősorban az edzett-laminált (ESG-VSG) üvegeknél – az EVA fólia használata terjedt el, tekintve, hogy használata jóval egyszerűbb, és számos további előnnyel rendelkezik a PVB laminátumhoz képest. Egy vákuumos üveglamináló kemence beszerzésével kisebb üvegipari vállalkozások is költségkímélő módon, nagy hatékonysággal tudnak laminálni.

Az üveglaminálás során használatos eszközök és alapanyagok forgalmazásában fő partnerünk a Hornos Industriales Pujol, S.A. spanyol cégcsoport, mely világszinten piacvezető ezen a területén.

A NOVIA kft. széles méretválasztékban kínálja raktárról a prémium minőségű, a piacon kapható legtisztább, európai gyártású Pujol EVALAM VISUAL EVA lamináló fóliákat. Továbbá színezett EVA fóliákat: matt, fehér, savas, fekete, és mindenféle színes árnyalatban.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve