A formaleválasztó szerepe, hogy egy elválasztó réteget adjon a szerszám (sablon) felülete és a termék között és megkönnyítse a termék kivételét a szerszámból. Adott termékhez kulcsfontosságú a megfelelő formaleválasztó kiválasztása. Ez függ a gyártandó termék számától, a termék felületétől – utólag lesz festve, vagy színre gyártott; a gyártástechnológiától (pl. milyen hőmérsékletű a szerszám), a szerszám anyagától, stb.

Összesen 16 találat

Hagyományos formaleválsztó
7 products

Hagyományos formaleválsztó

View products
Semipermanens (tartós)
6 products

Semipermanens (tartós)

View products

PVA, színes formaleválasztó

Folyadék állagú formaleválasztó, amely az oldószer elpárolgása után, egy vékony filmet képez a szerszám és a termék között. Utólag vízzel eltávolítható. Új szerszámok bejáratása során is ajánlott, a már kialakított formaleválasztó rétegre, plusz egy ellenőrző rétegnek. Ha szerszám bontás után a PVA film a szerszámban marad, még nem tökéletes a formaleválasztás. Ha a terméken található a film, akkor a formaleválasztó réteg megfelelő, jól működik.

Oskars M-800 formaleválasztó magas hőm.

Magas hőállóságú viaszos formaleválasztó

Oskars M-500 tisztító

Szilikonmentes folyékony formaleválasztó. Kifejezetten a szerszám tisztítására ajánlott. Ajánlott kombináció az Oskar’s M 700 al.

Formula Five cleaner Glaze tisztító

Formula Five Cleann Glaze termékkel biztonságos módon lehet a wax lerakodásokat és az üledékeket eltávolítani a szerszám felületéről.

Axel XTEND CX 525 (4l) – Lemosó folyadék

Dúrva tisztító folyadék, sztirol lerakódás és wax típusú szennyezõdések eltávolítására.

Axel XTEND 19 RSS (4l) formaleválasztó

Szemipermanens formaleválasztó gelcoat nélküli kompozit termékekhez.

Axel XTEND AMS (4l) – Pórustömítő

Pórus tömítõ folyadék kompozit és fém szerszámokhoz. Levegõn száradó, reaktív gyanta oldat, ami térhálósodás után lezárja a porózus felületeket és megfelelõ alapot biztosít a szemipermanens formaleválasztóknak.

Axel XTEND CX 500 (4l) – Lemosó folyadék

Hatékony tisztítószer formaleválasztók, gyanta maradékok eltávolítására, szerszám felületek tisztítására.

Axel XTEND CX200 (4l) – Lemosó folyadék

Agresszív tisztítószer, kifejezetten szemipermanens formaleválasztók és szilikon szennyezõdések lemosására fejlesztették ki. Nem ajánlott waxok lemosására.

Axel XTEND 818+ (4l) formaleválasztó

Szemipermanens formaleválasztó, ami levegõn térhálósodik és egy fél-szilárd réteget képez a szerszám felületén. Több szerszámbontás is lehetséges, anyagátadás nélkül. Fûtött szerszámokhoz is.

Formula Partal hi-temp wax formaleválasztó

Magas hõállóságú formaleválasztó wax, 177 °C-ig alkalmazható.

Formula Five wax formaleválasztó

Hagyományos formaleválasztó viasz. Könnyen felhordható a szerszám felületére és többszöri termék kivételt biztosít. 5-10 szerszámbontás lehetséges újabb felületkezelés nélkül.